Růst cen drahých kovů Zaměření na zlato, stříbro a platinu - Krčmař, Jan; Kollár, Miroslav; Fiala, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2007)
Tato práce se zabývá růstem cen drahých kovů a zaměřuje se na zlato, stříbro a platinu. Nejprve popisuje rozdělení komodit, mezi které tyto vzácné kovy patří. Ceny sledovaných kovů za posledních 10 let rostou a tato práce hledá důvody tohoto růstu. Cena se na trhu tvoří vztahem mezi nabídkou a poptávkou. Proto u každého kovu sleduji jak jeho těžbu (nabídku), tak i jeho využití (poptávku). Čína a Indie patří mezi největší poptávající země zlata a stříbra, a proto se jim věnuji podrobně. Na konci každé kapitoly uvádím důvody růstu cen jednotlivých kovů a zkoumám vztahy mezi nimi
Vedoucí práce: Miroslav Kollár
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: platina; zlato; ekonomie [obor bakal. práce]; spotřebitelská poptávka; bakalářské práce; platinum; gold; consumer demand; bachelor's theses