Oceňování nemovitostí - srovnání oceňovacích předpisů v ČR a SR - Richter, Ján (2007)
Tato práce se věnuje problematice oceňování nemovitostí v podmínkách legislativy České a Slovenské republiky. Metodická část obsahuje základní pojmy z oblasti oceňování s rozlišením názvosloví českého a slovenského, popisuje profese odhadce a znalce v ČR a SR a analyzuje rozdílnosti v legislativě české a slovenské tak, jak vyplývají ze současných právních předpisů. Praktická část je zaměřena na aplikaci legislativy SR i ČR. V této části je stanovená všeobecná hodnota rodinného domu s příslušenstvím podle zákonů SR a administrativní cena zjištěná stejného souboru nemovitostí podle předpisů platných v ČR