Oceňování nemovitostí - srovnání oceňovacích předpisů v ČR a SR - Richter, Ján; Heřman, Jan; Zeman, Karel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2007)
Tato práce se věnuje problematice oceňování nemovitostí v podmínkách legislativy České a Slovenské republiky. Metodická část obsahuje základní pojmy z oblasti oceňování s rozlišením názvosloví českého a slovenského, popisuje profese odhadce a znalce v ČR a SR a analyzuje rozdílnosti v legislativě české a slovenské tak, jak vyplývají ze současných právních předpisů. Praktická část je zaměřena na aplikaci legislativy SR i ČR. V této části je stanovená všeobecná hodnota rodinného domu s příslušenstvím podle zákonů SR a administrativní cena zjištěná stejného souboru nemovitostí podle předpisů platných v ČR
Vedoucí práce: Jan Heřman
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses