Technická analýza devizového kurzu - Martinec, Jan (2007)
Práce pojednává o teorii, předpokladech a vybraných nástrojích technické analýzy. Zaměřuje se na aplikaci popsaných indikátorů v prostředí Mezinárodního devizového trhu s důrazem na krátkodobé spekulace. Součástí je popis cílového trhu a statistické zkoumání relativních změn kurzů obchodovaných měnových párů. V rámci představení teorie efektivních trhů a jejích důsledků pro technickou analýzu je proveden jednoduchý test slabé formy efektivnosti. Na závěr jsou na totožných datech z Forexu porovnány 4 obchodní systémy založené na technicko-analytických nástrojích