Technická analýza devizového kurzu - Martinec, Jan; Pígl, Jan; Jindrová, Miroslava; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2007)
Práce pojednává o teorii, předpokladech a vybraných nástrojích technické analýzy. Zaměřuje se na aplikaci popsaných indikátorů v prostředí Mezinárodního devizového trhu s důrazem na krátkodobé spekulace. Součástí je popis cílového trhu a statistické zkoumání relativních změn kurzů obchodovaných měnových párů. V rámci představení teorie efektivních trhů a jejích důsledků pro technickou analýzu je proveden jednoduchý test slabé formy efektivnosti. Na závěr jsou na totožných datech z Forexu porovnány 4 obchodní systémy založené na technicko-analytických nástrojích
Vedoucí práce: Jan Pígl
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses