Smysluplnost "povinné" recyklace odpadů - Ondruška, Jakub (2007)
Bakalářská práce se zabývá povinným tříděním komunálních odpadů, která je nařízena směrnicí Evropské komise. V práci je diskutována otázka, zda má tato regulace smysl nebo se jedná o neopodstatněný státní zásah. Analýza dále pokračuje zkoumáním ekonomických motivací zúčastněných subjektů a jejich důsledky. Součástí práce je také hospodářsko-politické doporučení pro zlepšení současného stavu odstraňování odpadu