Smysluplnost "povinné" recyklace odpadů - Ondruška, Jakub; Heřmanský, Pavel, 1980-; Bolcha, Peter; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2007)
Bakalářská práce se zabývá povinným tříděním komunálních odpadů, která je nařízena směrnicí Evropské komise. V práci je diskutována otázka, zda má tato regulace smysl nebo se jedná o neopodstatněný státní zásah. Analýza dále pokračuje zkoumáním ekonomických motivací zúčastněných subjektů a jejich důsledky. Součástí práce je také hospodářsko-politické doporučení pro zlepšení současného stavu odstraňování odpadu
Vedoucí práce: Pavel Heřmanský
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: environmentální ekonomie; likvidace odpadu; ekonomie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; environmental economics; waste disposal; bachelor's theses