Přijetí eura v České republice - Kučerová, Michaela; Kollár, Miroslav; Fiala, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2007)
Tato bakalářská práce se zabývá tématikou vstupu České republiky do Evropské měnové unie. Obsahuje krátký přehled vývoje teorie optimálních měnových oblastí se zaměřením na nejvýznamnější příspěvky k této teorii. Pozornost je také věnována výnosům a nákladům spojeným se vstupem do EMU. Dále se práce zabývá plněním konvergenčních kritérií Českou republikou. Důraz je však kladen na proces reálné konvergence ČR vůči eurozóně. V závěru se pokouší zhodnotit připravenost ČR na vstup do měnové unie a kdy by k tomuto kroku mělo dojít
Vedoucí práce: Miroslav Kollár
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses