Průběh vstupu Francie do Evropské měnuové unie - Špániková, Kateřina (2007)
Práce popisuje průběh přijetí eura ve Francii. Zmiňuje se o historii eura, zabývá se plněním konvergenčních kritérií ve Francii, přípravou a vlastním přijetím eura jednotlivými francouzskými ekonomickými subjekty, popisuje informační kampaň a její efekt na francouzské obyvatelstvo. Dále se text zmiňuje o dopadech eura na francouzskou ekonomiku