Finanční analýza podniku Linde Gas, a.s. - Mokrá, Michaela (2007)
Tato práce vyhodnocuje finanční situaci a finanční zdraví společnosti Linde Gas, a.s. z pohledu investora. Finanční analýza je provedena v kontextu odvětví za období 2002 až 2005 a obsahuje srovnání situace podniku se stavem odvětví ( OKEČ 24.1 ) a také s jedním z jejích konkurentů. V úvodní části práce jsou uvedeny informace o základních postupech a metodách finanční analýzy