Karel Engliš - život a dílo - Betáková, Veronika (2007)
Jádrem této práce je popis a zhodnocení života a díla Karla Engliše. Mapuje důležité ži-votní etapy v pracovní i vědecké sféře tohohle významného národohospodáře. Jsou v ní rozebíra-né jeho teorie, reformy jejich předpoklady, dopady a v poslední části i srovnání a možní aplikace v dnešní době. Podrobně se věnuje zejména politické a vědecké činnosti, originální teleologické teorii, reformě státního rozpočtu a politice stabilizace