Režim cielenia inflácie: Teória a prax Českej národnej banky - Kolesár, Michal (2007)
Táto práca sa zaoberá režimom cielenia inflácie. Teoretická časť práce sa zaoberá základným mechanizmom tohto režimu, ktorý je zložený zo stanovovania inflačných cieľov, podmienených a nepodmienených prognóz a operatívneho riadenia úrokovej sadzby. V praktickej časti sú dané poznatky aplikované na skúsenosti ČNB. Je tu popísaný mechanizmus stanovovania inflačných cieľov a prognóz ČNB. Ďalej tu sú rozobrané úspechy či neúspechy praktickej aplikácie tohto režimu v podmienkach českého hospodárstva od roku 1998