Režim cielenia inflácie: Teória a prax Českej národnej banky - Kolesár, Michal; Korda, Jan; Štork, Zbyněk; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2007)
Táto práca sa zaoberá režimom cielenia inflácie. Teoretická časť práce sa zaoberá základným mechanizmom tohto režimu, ktorý je zložený zo stanovovania inflačných cieľov, podmienených a nepodmienených prognóz a operatívneho riadenia úrokovej sadzby. V praktickej časti sú dané poznatky aplikované na skúsenosti ČNB. Je tu popísaný mechanizmus stanovovania inflačných cieľov a prognóz ČNB. Ďalej tu sú rozobrané úspechy či neúspechy praktickej aplikácie tohto režimu v podmienkach českého hospodárstva od roku 1998
Vedoucí práce: Jan Korda
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses