Aplikace manažerského účetnictví v životní pojišťovně - Vacek, Petr (2007)
Práce se zaměřuje především na cenovou kalkulaci, resp. kalkulaci pojistného, v životní pojišťovně. Jsou v ní uvedeny a porovnány dva hlavní typy kalkulace pojistného využívané v pojistné matematice. V další části je rozebrána progresivní metoda kalkulace Activity based costing. Kalkulace touto metodou je na modelovém příkladě porovnána s tradiční kalkulací. Na závěr je spočítáno pojistné produktů při použití tradiční kalkulace a s využitím metody Activity based costing