Aplikace manažerského účetnictví v životní pojišťovně - Vacek, Petr; Roun, Vlastimil; Novák, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2007)
Práce se zaměřuje především na cenovou kalkulaci, resp. kalkulaci pojistného, v životní pojišťovně. Jsou v ní uvedeny a porovnány dva hlavní typy kalkulace pojistného využívané v pojistné matematice. V další části je rozebrána progresivní metoda kalkulace Activity based costing. Kalkulace touto metodou je na modelovém příkladě porovnána s tradiční kalkulací. Na závěr je spočítáno pojistné produktů při použití tradiční kalkulace a s využitím metody Activity based costing
Vedoucí práce: Vlastimil Roun
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: životní pojištění; statistické a pojistné inženýrství [obor dipl. práce]; diplomové práce; life insurance; master's theses