Financování zdravotnictví a transformace české ekonomiky - Nosková, Veronika; Pardupa, Martin; Petrášek, František, 1934-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2007)
Bakalářská práce pojednává o způsobech financování zdravotnictví a transformaci české ekonomiky. Proces transformace a následně jeho vliv na systém zdravotnictví v České republice je charakterizován v první kapitole. Druhá kapitola se týká vysvětlení a definic základních pojmů z oblasti zdravotnictví a systému zdravotní péče. Následující kapitola, která se soustředí na typologii zdravotnických systémů, nejprve charakterizuje základní modely zdravotnictví dle způsobu financování, poté se v analytické části zabývá jejich efektivností týkající se především vynaložených nákladů na zdravotnictví a přístupu ke zdravotní péči. Součástí analytické části práce je rovněž bližší charakteristika českého systému zdravotnictví spolu s využitím možnosti soukromého zdravotního pojištění v jednotlivých modelech a jeho přínosy, co se týče efektivnosti
Vedoucí práce: Martin Pardupa
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses