Přímé zahraniční investice a jejich vliv na retailing v České republice - Moravcová, Dana; Turnerová, Lenka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2007)
Od poloviny devadesátých let min. století se ve vnitřním obchodě při jeho liberalizaci vytvořil trend intenzivní koncentrace, čemuž významně přispěl vstup zahraničního kapitálu. V tomto kontextu zaujaly patřičné místo na vnitřním trhu v obchodních strukturách a sítích přímé zahraniční investice nadnárodních společností. Internacionalizace retailingu pokročila natolik, že je určující pro rozvoj odvětví, nicméně vyváženost rozvoje obchodu současně vyžaduje podporu malého a středního podnikání
Vedoucí práce: Lenka Turnerová
Doktorská disertační práce (Ph.D.)—Vysoká škola ekonomická v Praze, Fakulta mezinárodních vztahů, 2007
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2007
Způsob přístupu: Internet
Keywords: malé a střední podnikání; zahraniční přímé investice; platební bilance; mezinárodní ekonomické vztahy [obor disert. práce]; disertace; nákupní centra; small and medium-sized business; foreign direct investments; balance of payments; dissertations; shopping centers