Současné postavení Finska v EU - Krajčová, Lucie; Jeníček, Vladimír, 1932-; Pohl, Leoš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2007)
Tato práce charakterizuje vývoj finské ekonomiky během posledních dvaceti let a hodnotí současné postavení Finska mezi členskými zeměmi Evropské unie. V první kapitole je popsána obecná charakteristika Finska z hlediska geografického, populačního a politického a poté následuje stručný nástin historie této země a historie integrace Finska do západní Evropy. Těžištěm této práce je však charakteristika finského hospodářství a vývoj ekonomiky z hlediska makroekonomických ukazatelů, kdy jsou následně zhodnoceny dopady vstupu do EU na finskou ekonomiku. Posledni kapitola se venuje problematice finskeho predsednictvi v Rade EU v druhé polovině roku 2006
Vedoucí práce: Vladimír Jeníček
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses