Současné postavení Francie v EU - Kašperová, Magda (2007)
Cílem mé práce je charakterizovat vývoj ekonomiky Francie od roku 1945 do současnosti a postavení Francie v integračním procesu. První kapitola charakterizuje Francii z hlediska geografického a politického. Druhá kapitola nastiňuje vývoj francouzské ekonomiky s důrazem na problémy daného období. Jedna kapitola je věnována SZP. V druhé části práce se věnuji pozici Francie v budování evropské integrace a její současné pozici v EU. Nastíněny jsou rovněž vztahy Francie a EU. Závěrem práce se věnuji roli francouzského prezidenta v EU