Současné postavení Francie v EU - Kašperová, Magda; Jeníček, Vladimír, 1932-; Pohl, Leoš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2007)
Cílem mé práce je charakterizovat vývoj ekonomiky Francie od roku 1945 do současnosti a postavení Francie v integračním procesu. První kapitola charakterizuje Francii z hlediska geografického a politického. Druhá kapitola nastiňuje vývoj francouzské ekonomiky s důrazem na problémy daného období. Jedna kapitola je věnována SZP. V druhé části práce se věnuji pozici Francie v budování evropské integrace a její současné pozici v EU. Nastíněny jsou rovněž vztahy Francie a EU. Závěrem práce se věnuji roli francouzského prezidenta v EU
Vedoucí práce: Vladimír Jeníček
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses