Implementace podnikových IS, správa obsahu a oběh účetních dokladů - Zouhar, Tomáš, 1981-; Mejzlík, Ladislav, 1961-; Ištvánfyová, Jana, 1952-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2007)
Rostoucí investice do informačních technologií a nákup moderních systémů automaticky nezaručují úspěšnost podniku. Implementace IS bez náležitého zmapování informačních potřeb a toků je zcela nesmyslným a neefektivním počinem. Jednostranné zaměření směrem k hmotnému a softwarovému zabezpečení ještě neznamenají úspěšnost celého projektu. Zcela nezbytnou je též podpora nejvyššího vedení, které si musí uvědomit, že informační systém tvoří základní oporu každé organizace. Na druhou stranu podpora komplexního rozvoje IS včetně dostatečně dlouhé fáze přípravy může organizaci odkrýt velký prostor pro zvyšování konkurenceschopnosti. Hlavní část diplomové práce je věnována prezentaci a srovnání systémů pro správu obsahu, dokumentů a znalostí podniku. Nezbytnou část tvoří vývojové trendy a integrační souvislosti tohoto odvětví. Současně jsem se zaměřil i na jednotlivé fáze pořizování, třídění, sdílení, úpravy a úpravy zpracovávaných dokumentů
Vedoucí práce: Ladislav Mejzlík
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses