Ekonomický vývoj v zemích zakavkazského regionu - Matsakyan, Naira; Adámková, Vlasta; Hitzgerová, Vlasta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2007)
Zakavkazské státy, jmenovitě Arménie, Gruzie a Ázerbajdžán byly desítky let součásti SSSR. Po rozpadu této velmoci, musely zakavkazské státy čelit mnoha problémům v podobě ekonomické krize a národnostních konfliktů. Práce zkoumá výchozí podmínky těchto zemí při jejich cestě směrem k tržní ekonomice a následný ekonomický vývoj. Náplní práce je rovněž poodhalení určitých společných i rozdílných prvků ve vývoji daných zemí a jejich vzájemná komparace (nejen z ekonomického hlediska)
Vedoucí práce: Vlasta Adámková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; Arménie; Gruzie; bakalářské práce; Armenia; Georgia (Republic); bachelor's theses