Perspektivy přijetí společné měny euro v České republice - Slavinská, Lenka (2007)
Práce se zabývá problémem vstupu České republiky do eurozóny, zejména otázkami kdy a jakým způsobem Česká republika společnou měnu přijme. Rozebírá postoj České republiky i hodnocení orgánů Evropské unie. Hlavní téma doplňují informace o historii společné evropské měny a o procesu zavedení eura v nových členských státech Evropské unie. Práce také nastiňuje předpokládané efekty zavedení eura v České republice