Alternativní technologie užité v energetickém průmyslu po vyčerpání zásob ropy a zemního plynu ve světě Se zaměřením na výrobu elektrické energie - Dutka, Vladimír; Jeníček, Vladimír, 1932-; Pohl, Leoš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2007)
Cílem této práce je informovat o možných náhradních technologiích výroby elektrické energie využitelných po vyčerpání zásob ropy a zemního plynu ve světě a určit, zda disponují dostatečným potenciálem pro úplné nahrazení těchto fosilních paliv v elektrárenství. První část je úvodem do problematiky, druhá popisuje stručně jednotlivé technologie, zmiňuje jejich ekologické a ekonomické aspekty a třetí zmiňuje jejich odhadovaný potenciál a popisuje možný vývoj budoucnosti
Vedoucí práce: Vladimír Jeníček
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: elektrická energie; mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; electric power; bachelor's theses