Vývoj ekonomiky USA v novém tisíciletí - Surový, Václav (2007)
V práci je hodnocen výkon ekonomiky USA v letech 2000 až 2007. Jsou zde probírány dopady 11. září 2001, recese v tomtéž roce,další vývoj zahrnující popis fiskální a měnové politiky, které byly v tomto období používány a prognózy možného dalšího vývoje přibližně do roku 2017. V závěru se hodnotí jednotlivé etapy a úspěšnost ekonomiky v nové dekádě