Základy kanadského obchodního práva - Ceeová, Nela (2007)
Základy kanadského obchodního práva se zaměřují na stručný úvod do problematiky právní úpravy obchodních institucí v Kanadě. Cílem je seznámit nejen s ústavními základy, dělbou moci a stručnou právní historií Kanady, ale hlavně s používanými právními instituty, jejich rozdíly a případný odklon od úprav v anglickém, resp. americkém právu. Snaha o aplikaci českých právních termínů a tím o co nejvěrnější přirovnání kanadského práva k českému. Tak je umožněna snazší orientace v dosud méně známé oblasti anglo-amerického práva. K objasnění kanadského obchodního práva je použito porovnání s americkou, resp. anglickou právní úpravou, terminologické analogie s českými právními pojmy a precedentů k ukázce uplatnění některých obecných právních zásad. Práce by měla být snadným zdrojem informací o kanadském obchodním právu, měla by usnadnit českým exportujícím firmám orientaci v kanadském právním systému a to nejen při uzavírání smluv podle kanadského práva, ale i plnění požadavků týkajících se kvality, bezpečnosti a cel