Strukturální fondy a politiky Evropské unie - Hynková, Veronika (2007)
Bakalářská práce je zaměřena na popis politik Evropské unie. Jedná se konkrétně o zemědělskou, regionální a sociální politiku jako tři významné oblasti pro rozvoj EU. Významným prvkem pro rozvoj jsou také strukturální fondy a Kohezní fond jako finanční mechanismy ve všech členských zemích. Práce je zaměřena na popis těchto politik a fondů na evropské úrovni i s ohledem na jejich implementaci v podmínkách ČR. Tato práce si tak klade za cíl ukázat změny, které nastaly ve srovnání období 2004 – 2006 s novým obdobím 2007 – 2013 na evropské i české úrovni