Problémy a perspektivy vývoje energetiky v EU - Rothkögel, Václav; Bič, Josef; Turečková, Andrea; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2007)
Práce hodnotí postavení Evropské unie v otázkách energetiky. Úvodní část práce je věnována analýze energetických zdrojů a komparaci světových regionů z hlediska vybavenosti těmito zdroji a úrovně spotřeby energií. V prostřední části je analyzována situace energetického sektoru v EU, pozornost se soustřeďuje na vývoj nejdůležitějších ukazatelů: produkce, importu, spotřeby a cen energií. Prostřední část uzavírá hodnocení dopadu energetiky na životní prostředí. V poslední části jsou hodnocena východiska pro společnou energetickou politiku EU a představeny priority Evropské komise, včetně možných řešení jednotlivých problémů souvisejících s energetikou
Vedoucí práce: Josef Bič
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: energetická politika; energetika; energie; spotřeba energie; energetické zdroje; mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; energy policy; energy industries; energy; energy consumption; power resources; bachelor's theses