Založení a vznik společnosti s ručením omezeným - Pecháčková, Martina (2007)
Obsahem práce je popis procesu zakládání společnosti s ručením omezeným, zejména se zaměřením na praktické vylíčení jednotlivých kroků v jejich chronologickém sledu. Pozornost je věnována i samotnému rejstříkovému řízení a rovněž možnosti zakoupit již hotovou, tzv. ready-made společnost. Vše je názorně ukázáno na imaginární společnosti, vykonstruované pouze pro účely této bakalářské práce. V závěru je obsažena stručná kalkulace nákladů na založení společnosti s ručením omezeným, jakož i srovnání s finanční náročností koupě ready-made společnosti