Latinská Amerika a její budoucnost ve světové ekonomice - Pivarči, Michal (2007)
První část práce rekapituluje minulý ekonomický vývoj regionu, konkretizuje jeho konkurenční výhody a nevýhody a pozastavuje se nad jeho vnitřní diferenciací. Druhá část specifikuje současnou pozici Latinské Ameriky ve světové ekonomice, podle podílu na HDP, na kapitálových tocích, obchodu a pohybu pracovních sil. Konečně třetí část předpovídá budoucí vývoj regionu