Hospodářský vývoj Řecka od 90. let Cesta k nominální a reálné konvergenci - Ševčíková, Barbora (2007)
Obsahem práce je zhodnocení hospodářského vývoje Řecka od 90. let do současnosti na základě analýzy účinnosti a vlivu hospodářské politiky na makroekonomické ukazatele a postupné splňování konvergenčních kritérií, zhodnocení využití prostředků z evropských strukturálních fondů a účinku institucionálních a strukturálních změn na fungování trhů a zapojení do mezinárodního obchodu. Zvláštním úhlem pohledu práce je sledování rozdílného tempa v dosahování nominální a reálné konvergence