Proces naplňování hlavních cílů ministerských konferencí WTO - Němečková, Šárka (2007)
Práce pojednává o vzniku a vývoji mnohostranných obchodních jednání, a to nejprve v souvislosti s podepsáním dohody GATT v roce 1947. Blíže jsou popsána různá ujednání přispívající k liberalizaci mezinárodního obchodu. Důležitým mezníkem v cestě za liberalizací obchodu bylo Uruguayské kolo jednání a vznik WTO. Hlavní pozornost je pak věnována výsledkům ministerských konferencí WTO včetně problematiky Rozvojového programu z Dohá