Proces naplňování hlavních cílů ministerských konferencí WTO - Němečková, Šárka; Kalínská, Emilie, 1943-2012; Malý, Josef, 1958-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2007)
Práce pojednává o vzniku a vývoji mnohostranných obchodních jednání, a to nejprve v souvislosti s podepsáním dohody GATT v roce 1947. Blíže jsou popsána různá ujednání přispívající k liberalizaci mezinárodního obchodu. Důležitým mezníkem v cestě za liberalizací obchodu bylo Uruguayské kolo jednání a vznik WTO. Hlavní pozornost je pak věnována výsledkům ministerských konferencí WTO včetně problematiky Rozvojového programu z Dohá
Vedoucí práce: Emilie Kalínská
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses