WTO - charakteristika, hlavní cíle činnosti - Jelínková, Hana; Kalínská, Emilie, 1943-2012; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2007)
Bakalářská práce pojednává o Světové obchodní organizaci. Vedle obecné charakteristiky má za cíl analyzovat postavení rozvojových zemí v rámci této organizace. V pěti kapitolách popisuje vývoj vzniku WTO, organizační strukturu, principy jejího fungování, pravidla obchodu jednotlivými komoditami a aktuální otázky činnosti WTO ve vztahu k rozvojovým zemím. V každé kapitole práce kriticky hodnotí, nakolik jsou respektovány potřeby rozvojových zemí v dané oblasti. V závěru vedle syntézy postavení rozvojových zemí ve WTO předkládá návrhy na možný postup těchto států tak, aby z mnohostranného obchodního systému co nejvíce profitovaly
Vedoucí práce: Emilie Kalínská
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze, Fakulta mezinárodních vztahů, 2007
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2007
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses