Využití forwardů v mezinárodním obchodě - Staněk, Daniel (2007)
Bakalářská práce se zabývá možnostmi využití forwardů v mezinárodním obchodu, především z důvodů eliminace rizika vyplývajícího z nepříznivého pohybu měnového kurzu. V teoretické části jsou zmíněny druhy forwardů, vlastnosti forwardů a stanovení jejich hodnoty. V praktické části jsou formou případové studie uvedeny scénáře možného pohybu měnového kurzu při zajištění měnového rizika na příkladu menší firmy v České republice. Dále jsou zde uvedeny možnosti a podmínky jejich praktického využití pro menší firmy i veřejnost a posouzeny výhody a nevýhody použití