Využití forwardů v mezinárodním obchodě - Staněk, Daniel; Taušer, Josef; Černá, Iveta, 1979-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2007)
Bakalářská práce se zabývá možnostmi využití forwardů v mezinárodním obchodu, především z důvodů eliminace rizika vyplývajícího z nepříznivého pohybu měnového kurzu. V teoretické části jsou zmíněny druhy forwardů, vlastnosti forwardů a stanovení jejich hodnoty. V praktické části jsou formou případové studie uvedeny scénáře možného pohybu měnového kurzu při zajištění měnového rizika na příkladu menší firmy v České republice. Dále jsou zde uvedeny možnosti a podmínky jejich praktického využití pro menší firmy i veřejnost a posouzeny výhody a nevýhody použití
Vedoucí práce: Josef Taušer
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses