Přímé zahraniční investice a jejich vliv na českou ekonomiku - Večerka, Jan (2007)
Práce analyzuje významné vlivy přímých zahraničních investic na českou ekonomiku. Hodnotí především pozitivní a negativní přínosy k HDP, nezaměstnanosti, produktivitě a vlivy na podnikatelské prostředí. Ve vztahu k podnikatelskému prostředí se zabývá vyhodnocením systému investičních pobídek v souvislosti s mezerami v produktivitě a dualitou ekonomického prostředí