Přímé zahraniční investice a jejich vliv na českou ekonomiku - Večerka, Jan; Taušer, Josef; Černá, Iveta, 1979-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2007)
Práce analyzuje významné vlivy přímých zahraničních investic na českou ekonomiku. Hodnotí především pozitivní a negativní přínosy k HDP, nezaměstnanosti, produktivitě a vlivy na podnikatelské prostředí. Ve vztahu k podnikatelskému prostředí se zabývá vyhodnocením systému investičních pobídek v souvislosti s mezerami v produktivitě a dualitou ekonomického prostředí
Vedoucí práce: Josef Taušer
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: hrubý domácí produkt; produktivita; mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; gross domestic product; productivity; bachelor's theses