Měnové riziko v mezinárodním obchodě a možnosti jeho eliminace - Pernica, Ondřej (2007)
Práce se zabývá charakteristikou tržního měnového rizika, jeho měřením a možnostmi jeho zajištění pomocí derivátů měnového trhu i alternativními metodami. Dále popisuje dopady řízení měnového rizika na hodnotu firmy. Mimo tržního měnového rizika pojednává i o riziku ekonomickém. Práce obsahuje krátkou případovou studii měnového rizika v české výrobní společnosti zaměřené na export