Měnové riziko v mezinárodním obchodě a možnosti jeho eliminace - Pernica, Ondřej; Taušer, Josef; Lebedzeu, Uladzimir; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2007)
Práce se zabývá charakteristikou tržního měnového rizika, jeho měřením a možnostmi jeho zajištění pomocí derivátů měnového trhu i alternativními metodami. Dále popisuje dopady řízení měnového rizika na hodnotu firmy. Mimo tržního měnového rizika pojednává i o riziku ekonomickém. Práce obsahuje krátkou případovou studii měnového rizika v české výrobní společnosti zaměřené na export
Vedoucí práce: Josef Taušer
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses