Obsah a struktura hospodářského výsledku pro externí uživatele a pro potřeby manažerského řízení na příkladu společnosti Škoda Auto a.s. - Halíř, Zbyněk (2007)
Práce sestává ze dvou částí. V praktické části je nastíněn teoretický základ pojetí a členění nákladů a výnosů ve finančním i manažerském účetnictví. Praktická část potom využívá teoretických východisek z předchozí části práce a aplikuje je na praktické použití ve společnosti Škoda Auto a.s.. Stěžejní náplní práce je srovnání manažerské výsledovky a výsledovky sestavené pro účely externího výkaznictví. Práce se zaměřuje především na identifikaci rozdílů v obou výkazech a na jejich stručné zdůvodnění