Perspektiva hospodářských vztahů České republiky s Čínou s přihlédnutím ke kulturním odlišnostem - Hanzlíková, Petra; Müllerová, Františka, 1948-; Maršálek, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2007)
Cílem diplomové práce je přiblížit zemi, které bude patřit 21.století. Nejprve se zabývá základními fakty historickými, politickými a geografickými, které ovlivňují hospodářskou situaci Číny. Ve druhé kapitole se zabývá čínskou kulturou, jejími základními myšlenkami a vlivy na obchodní jednání s čínskými partnery. Tématem kapitoly třetí jsou ekonomické poměry v Číně, sledování dynamiky ekonomického růstu v Číně hlavně s přihlédnutím k mezinárodnímu obchodu. Tématem čtvrté kapitoly jsou přímé zahraniční investice. Kapitola pátá se věnuje mezinárodnímu obchodu mezi českou a čínskou stranou, možnostmi českého exportu do Číny a podporou exportu ze strany českého státu. Také je zde analýza podmínek vstupu na čínský trh pro české podnikatele. Je zde uveden příklad firmy importující z Číny. Zabývá se otázkou, jaký potenciál a také jaké hrozby skýtá čínský trh pro české výrobce i dovozce
Vedoucí práce: Františka Müllerová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses