Vybrané položky účetních výkazů podniku a jejich analýza - Maršánová, Lucie (2007)
Diplomová práce je rozdělena na teoretickou a prakticou část. Teoretická část práce je členěna na čtyři podkapitoly, které se postupně zabývají jednotlivými směry v účetnictví, účetními výkazy, oceňováním v účetnictví a poslední kapitola této části se zabývá pohledávkami a závazky. V praktické části jsou pak analyzovány pohledávky a závazky konkrétní společnosti. Dále je rozebrána problematika kurzových rozdílů a jejich vliv na výsledek hospodaření