Vybrané položky účetních výkazů podniku a jejich analýza - Maršánová, Lucie; Zmrhalová, Alena, 1947-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2007)
Diplomová práce je rozdělena na teoretickou a prakticou část. Teoretická část práce je členěna na čtyři podkapitoly, které se postupně zabývají jednotlivými směry v účetnictví, účetními výkazy, oceňováním v účetnictví a poslední kapitola této části se zabývá pohledávkami a závazky. V praktické části jsou pak analyzovány pohledávky a závazky konkrétní společnosti. Dále je rozebrána problematika kurzových rozdílů a jejich vliv na výsledek hospodaření
Vedoucí práce: Alena Zmrhalová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze, Fakulta managementu, 2007
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2007
Keywords: účetnictví; pohledávky; devizové kurzy; management [obor dipl. práce]; kurzové rozdíly; diplomové práce; accounting; receivables; foreign exchange rates; master's theses