Hodnocení úhradového mechanismu poskytovatelů zdravotní péče – možnost různých variant - Rokos, Pavel (2007)
Zdravotnické systémy, způsoby financování a úhradové mechanismy mezi elementárními subjekty „občan/pacient – poskytovatel – třetí strana (plátce)“ jsou to, čím se zabývá tato práce. Jsou popsány a vzájemně porovnány jednotlivé zdravotnické systémy používané ve vyspělých zemích světa, konkretizovány na Spolkové republice Německo, Velké Británii a Spojených státech amerických. Zvláštní pozornost je věnována současnému zdravotnickému systému ČR včetně připravovaného návrhu na jeho změnu a důvodům, které hovoří pro jeho reformu