Hodnocení úhradového mechanismu poskytovatelů zdravotní péče – možnost různých variant - Rokos, Pavel; Mlčák, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2007)
Zdravotnické systémy, způsoby financování a úhradové mechanismy mezi elementárními subjekty „občan/pacient – poskytovatel – třetí strana (plátce)“ jsou to, čím se zabývá tato práce. Jsou popsány a vzájemně porovnány jednotlivé zdravotnické systémy používané ve vyspělých zemích světa, konkretizovány na Spolkové republice Německo, Velké Británii a Spojených státech amerických. Zvláštní pozornost je věnována současnému zdravotnickému systému ČR včetně připravovaného návrhu na jeho změnu a důvodům, které hovoří pro jeho reformu
Vedoucí práce: Jan Mlčák
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze, Fakulta managementu, 2007
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2007
Keywords: zdravotnické systémy; zdravotnický management; ekonomika zdravotnictví; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; health service systems; health service management; medical economics; master's theses