Vývoj e-governmentu v ČR v letech 2000-2006 - Guznar, Jiří (2007)
E-government, neboli elektronizace a informatizace veřejné správy, je současné aktuální téma, které se u nás dostalo do podvědomí na počátku 90. let minulého století, a které dosáhlo výrazných pokroků, především díky rozvoji v oblasti informačních a komunikačních technologií. Tato bakalářská práce se věnuje vývoji e-governmentu od roku 2000 v České Republice, zároveň však bere v ohled i určité aspekty z let minulých. Zabývá se rozvojem elektronické komunikace úřadů veřejné správy směrem k občanům, jakou úlohu hraje v procesu elektronizace stát (resp. vláda), především v oblasti legislativy, vymezuje problémy zavádění služeb e-governmentu, ale také uvádí, na základě získaných poznatků, přínosy pro občany, podnikatelské subjekty i pro orgány veřejné správy. Přínosem práce je ucelené shrnutí poznatků o problematice e-governmentu v ČR v letech 2000-2006. Téma je zpracováno metodou studia odborných pramenů