Redukce a selekce informací v mediálním kontextu - Jeníček, Michal; Pavlíček, Antonín, 1977-; Černý, Ondřej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2007)
Obsahem bakalářské práce je charakteristika mediální informace, která jako taková v sobě nese atributy selekce a redukce. Při jejím zpracování konzumentem musí být tento nevyvratitelný fakt brán v potaz. Práce nemá za primární cíl očernit práci masmédii, ale na základě jejich funkčního principu dokázat, že distorzní vlivy působící na informaci jsou přirozeným výsledkem ekonomických principů, kterými se média řídí. Stručnou charakteristikou největších představitelů masmédii a principů jejich činnosti odhalíme jejich hlavní pilíře činnosti, které stojí na základním principu získaní přízně konzumenta. Praktickými ukázkami z mediálního světa pak bude patrno, že popsané principy nejsou jen teorie a v praxi jsou hojně využívány
Vedoucí práce: Antonín Pavlíček
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses