Podnikatelské okolí retailingového řetězce Tesco na trhu v ČR - Čápová, Dagmar (2007)
Bakalářská práce se zabývá podnikatelským prostředím v České republice z pohledu retailingového řetězce Tesco. V době postupující globalizace a internacionalizace světových trhů je pro mezinárodní řetězce nezbytné znát historický, politický, ekonomický a sociální vývoj země, na jejíž trh se rozhodne proniknout. Pro naplnění cíle práce bylo nutné definovat a charakterizovat širší a užší podnikatelské prostředí v české maloobchodní společnosti a provést spotřebitelský výzkum v terénu