Newslettery: metodologie hodnocení - Petráš, Jaroslav (2007)
Teoretická část se zabývá definicí základních pojmů a charakteristice výhod, možných komplikací a oblastí využití e-mail marketingu (resp. newsletterů). Druhá část (metodologická) je zaměřena na tvorbu vlastní metody hodnocení HTML newsletterů z pohledu komunikace se zákazníkem na bázi metodiky pro hodnocení webových stránek. V aplikační části je ověřována praktická použitelnost navržené metody hodnocení na konkrétních newsletterech z oboru automobilového průmyslu